di 21 mei 2024

Volg ons op:

@i.designwebsites

Recente blogs

Follow Us

Zorg dat in de footer van je website staat voor meer leads

Optimaliseer de footer van je website voor meer leads en conversies. Lees nu ons artikel en boek een vrijblijvende online afspraak voor handige tips!

Als je een website hebt, is het belangrijk om te weten hoe je bezoekers kunt converteren naar leads. Een van de manieren om dit te doen is door ervoor te zorgen dat de informatie in de footer van je website correct en relevant is.

Veel bedrijven vergeten echter om dit belangrijke aspect van hun website te optimaliseren, waardoor ze potentiële leads mislopen. In dit artikel bespreken we waarom de footer van je website belangrijk is voor leadgeneratie en welke informatie je erin moet opnemen.

Waarom is de footer van je website belangrijk voor leadgeneratie?

De footer van je website is het laatste wat bezoekers zien voordat ze de site verlaten. Het is daarom een uitstekende plek om ze te informeren over wat je bedrijf doet en hoe ze contact met je kunnen opnemen. Door belangrijke informatie in de footer op te nemen, kun je de kans vergroten dat bezoekers contact met je opnemen en uiteindelijk klanten worden.

Bovendien kan de informatie in de footer van je website ook invloed hebben op je zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zoekmachines zoals Google geven namelijk meer waarde aan content die zich aan de onderkant van een webpagina bevindt, omdat ze ervan uitgaan dat deze informatie belangrijk is voor bezoekers.

Door relevante informatie in de footer van je website op te nemen, kun je de relevantie van je website vergroten en zo hoger scoren in zoekresultaten.

Wat moet je opnemen in de footer van je website?

Nu je weet waarom de footer van je website belangrijk is voor leadgeneratie, is het tijd om te bespreken welke informatie je erin moet opnemen. Hieronder vind je enkele essentiële elementen die je in de footer van je website moet opnemen:

1. Contactgegevens

Het is belangrijk om de contactgegevens van je bedrijf in de footer van je website op te nemen. Zo kunnen bezoekers gemakkelijk contact met je opnemen als ze vragen hebben of meer informatie willen ontvangen.

2. Sociale media links

Je moet ook links naar je sociale media accounts opnemen in de footer van je website. Zo kunnen bezoekers je volgen op andere kanalen en op de hoogte blijven van je bedrijf.

3. Copyright informatie

Copyright informatie is ook belangrijk om op te nemen in de footer van je website. Dit beschermt de inhoud van je website en geeft aan dat je de eigenaar bent van de inhoud.

4. Disclaimer

Een disclaimer kan ook van pas komen in de footer van je website. Hiermee kun je bijvoorbeeld aangeven dat je niet verantwoordelijk bent voor de inhoud van gelinkte pagina’s of externe websites.

5. Sitemap

Een sitemap is een overzicht van alle pagina’s op je website. Het is handig om een link naar de sitemap op te nemen in de footer van je website, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en vinden wat ze zoeken.

Extra informatie voor in de footer

Naast bovengenoemde essentiële elementen zijn er nog andere informatie die je in de footer van je website kunt opnemen. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

1. Nieuwsbriefinschrijving

Als je een nieuwsbrief hebt, is het een goed idee om een link naar de inschrijfpagina op te nemen in de footer van je website. Zo kunnen bezoekers zich gemakkelijk aanmelden voor je nieuwsbrief en blijf je in contact met potentiële leads.

2. Testimonials

Het is altijd goed om positieve feedback van klanten te delen. Neem daarom testimonials op in de footer van je website om bezoekers te laten zien hoe tevreden je klanten zijn.

3. Keurmerken

Als je over bepaalde keurmerken beschikt, is het goed om deze in de footer van je website te tonen. Dit geeft potentiële klanten vertrouwen in je bedrijf en kan de conversie verhogen.

4. Openingstijden

Als je een fysieke locatie hebt, is het belangrijk om de openingstijden in de footer van je website te vermelden. Zo weten bezoekers wanneer ze langs kunnen komen en kan dit de conversie verhogen.

5. Links naar belangrijke pagina's

Je kunt ook links naar belangrijke pagina’s op je website opnemen in de footer. Denk bijvoorbeeld aan je productpagina, dienstenpagina of vacaturepagina.

meer leads nodig?

Er zijn talloze andere informatie die je in de footer van je website kunt opnemen om de gebruikerservaring te verbeteren en potentiële klanten te overtuigen. Door je footer te optimaliseren kun je meer leads genereren en uiteindelijk meer omzet behalen.

Benieuwd wat jouw bedrijf het beste kan veranderen aan de footer van jullie website? Boek dan een vrijblijvende online afspraak via de knop op onze website en wij geven je handige tips via een online video bel gesprek. Zo zorgen we er samen voor dat jouw website optimaal presteert en de conversie verhoogt.

Categorieën

Share

Nog meer blogs

Meer om te lezen