za 10 dec 2022

Volg ons op:

Recente blogs

Follow Us

Zelf je WordPress website onderhouden

coderen onderhoud website

Je hebt net een WordPress-Website laten maken of zelf gemaakt en je hebt gekozen dat je zelf je WordPress- Website gaat onderhouden. Het is dan handig dat je dit lijstje af gaat zodat je website goed blijft functioneren.

1. wachtwoord

Best logisch zal je denken, echter doe mensen nog steeds te makkelijk met het bedenken van een wachtwoord. Zonde want als je website wordt gekaapt door hackers die je wachtwoord wisten te raden omdat je wachtwoord “Welkom123” was, jij vaak je website niet terug krijgt tenzij je een dwangsom betaald.

Zorg ervoor dat je website op zijn minst 12 tot 16 karakters lang is met hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.

Als er meerdere mensen aan je website werken, zorg er dan voor dat je per persoon een verschillend account aanmaakt, hiervoor gelden dezelfde wachtwoord regels uiteraard.

2. Website thema's

Zorg ervoor dat de thema’s die je niet gebruikt verwijderd. En jij je thema regelmatig updatet.

3. content check

Houdt de inhoud van je website up-to-date door regelmatig dingen zoals contactgegevens, berichten en teksten te checken.

4. Plugins updaten

Plugins zijn cruciaal bij het ontwikkelen van je website en het laten functioneren ervan. Zorg er daarom voor dat je deze altijd hebt geüpdatet, om er voor te zorgen dat je website goed werkt.

5. Back-ups

Het is altijd handig om een reserve kopie van je website achterhouden, mocht er iets verkeerd gaan. Zorg er voor dat je elke maand een back-up van je website maakt. Handig is om sowieso voor elke update ronde een back-up van je website te maken.

6. Website beveiligen

Om je website veilig te houden tegen hackers, virussen e.t.c. is het goed om een plugin te instaleren voor de veiligheid van je website. Ithemes security plugin is een fijne plugin hiervoor.

7. snelheid & WordPress Update

Hou regelmatig bij of je website snelheid nog in orde is. Dit kan je ook met verschillende plugins checken of met Google. Zorg er ook voor dat je WordPress zelf ook regelmatig updatet.  

8. Gebroken links

De bezoeker van je website moet altijd op de pagina komen waar de bezoeker wilt komen. Zorg er voor dat jij je website vaak checkt op broken links, als er een broken link is gaat de bezoeker naar je 404-pagina. De plugin Broken Link Checker kan je hierbij helpen.

Uitbesteden of zelf doen

Wat moet er verplicht op je webiste, IDesign Websites

Het klopt, veel kan je ook zelf uitvoeren om zelf je website te onderhouden. Maar wat veel mensen vergeten is dat updates niet altijd zonder enige op of aanmerkingen komen. Mocht je voor verassingen komen te staan is het altijd wel fijn om een professional erbij te hebben. Ook kan het onderhouden van je website veel onnodige tijd van jou in beslag nemen die je als ondernemer veel beter aan andere dingen, zoals nieuwe klanten werven kan besteden.

Bij IDesign Websites voeren wij WordPress Onderhoud aan je website uit al vanaf €1.50,- per dag. Hierbij voeren wij alle bovenstaande punten uit en gaan we ook nog een extra stap verder door analyses van je website te sturen, zodat je kan zien hoe jouw website het doet.

Interesse of vragen gekregen? Bezoek onze website of neem contact met ons op! NIEUW: wij zijn nu ook te bereiken op Whatsapp!

Share

Nog meer blogs

Meer om te lezen