ma 17 jun 2024

Volg ons op:

@i.designwebsites

Recente blogs

Follow Us

Zelf je website onderhouden – wat moet je doen en regelen?

Wordpress onderhoud

Een website hebben is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Het is jouw visitekaartje op het internet en zorgt voor een professionele uitstraling van je bedrijf of blog.

Maar het hebben van een website is één ding, het onderhouden van je website is minstens zo belangrijk. Door je website regelmatig te onderhouden zorg je ervoor dat deze up-to-date blijft en optimaal blijft functioneren.

Maar waar moet je allemaal aan denken als je zelf je website wilt onderhouden? In dit artikel lees je wat je moet doen en regelen om je website succesvol te onderhouden.

Zelf je website onderhouden - waarom is het belangrijk?

Het onderhouden van je website is belangrijk om verschillende redenen. Allereerst zorg je ervoor dat je website veilig blijft. Door regelmatig updates uit te voeren, zorg je ervoor dat eventuele beveiligingslekken worden gedicht en hackers geen toegang krijgen tot je website. Daarnaast zorg je er ook voor dat je website snel blijft werken.

Door afbeeldingen te optimaliseren en onnodige plug-ins te verwijderen, zorg je ervoor dat je website snel blijft laden.

Tot slot zorgt het regelmatig onderhouden van je website ervoor dat deze up-to-date blijft en dat eventuele fouten worden opgelost.

Zelf je website onderhouden - wat moet je regelen?

Als je zelf je website wilt onderhouden, zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 1. Updates: Voer regelmatig updates uit van je website, thema en plug-ins. Dit zorgt ervoor dat je website veilig blijft en optimaal blijft functioneren.
 2. Back-ups: Maak regelmatig een back-up van je website. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een recente versie van je website als er iets mis gaat.
 3. Veiligheid: Zorg voor een veilige website door gebruik te maken van sterke wachtwoorden, het beveiligen van je website met een SSL-certificaat en het verwijderen van onnodige plug-ins.
 4. Snelheid: Zorg ervoor dat je website snel blijft werken door afbeeldingen te optimaliseren en onnodige plug-ins te verwijderen.
 5. Content: Zorg ervoor dat je content up-to-date blijft en dat eventuele fouten worden opgelost.
 6. Statistieken: Houd je website statistieken in de gaten en gebruik deze informatie om je

Zelf je website onderhouden - hoe vaak moet je dit doen?

Het regelmatig onderhouden van je website is belangrijk. Maar hoe vaak moet je dit doen? Het antwoord hierop is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je website, het aantal bezoekers en het type content dat je publiceert.

Over het algemeen is het verstandig om wekelijks of maandelijks een aantal taken uit te voeren om je website optimaal te onderhouden.

Zelf je website onderhouden - tips & tricks

Hieronder hebben we nog een aantal tips & tricks voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij het zelf onderhouden van je website:

 1. Maak gebruik van een beveiligingsplug-in, zoals Wordfence of iThemes Security.
 2. Verwijder onnodige plug-ins en thema’s die je niet gebruikt.
 3. Maak gebruik van caching plug-ins om de snelheid van je website te verbeteren.
 4. Gebruik afbeeldingen met een zo klein mogelijk bestandsgrootte om de laadtijd van je website te verbeteren.
 5. Maak regelmatig gebruik van interne en externe links om je website te optimaliseren voor zoekmachines.
 6. Gebruik Google Analytics om de statistieken van je website in de gaten te houden en deze te verbeteren.

FAQ

Veelgestelde vragen over het zelf onderhouden van je website

Nee, je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om zelf je website te onderhouden. Er zijn genoeg tools en plug-ins beschikbaar die het onderhouden van je website eenvoudig maken.

Ja, het is verstandig om regelmatig back-ups te maken van je website. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een recente versie van je website als er iets mis gaat.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ja, het is belangrijk om je website regelmatig te updaten. Hierdoor zorg je ervoor dat je website veilig blijft en optimaal blijft functioneren.

toch liever niet zelf doen?

Mocht je toch liever niet zelf bezig willen zijn met het onderhouden van je website, dan kun je altijd de hulp inschakelen van IDesign Websites.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van websites en kunnen jouw website volledig naar wens ontwikkelen en onderhouden.

Zo hoef jij je geen zorgen te maken over technische zaken en kun jij je volledig richten op het runnen van je bedrijf of blog. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Categorieën

Share

Nog meer blogs

Meer om te lezen