di 21 mei 2024

Volg ons op:

@i.designwebsites

Recente blogs

Follow Us

Zelf je eigen website teksten en foto’s maken?

Zelf je eigen website teksen en foto's maken? Stress tijdens het maken. i-designwebsites.com

Wanneer je je website laat maken door een webdesigner, kan er gevraagd worden of jij de content van je website zelf aanlevert of dat je dit uit wilt besteden. Je vraagt daarbij naar de kosten van het uitbesteden en kan schrikken van de prijs. Maar is dit wel terecht en is het wel zo verstandig om zelf je website teksten en afbeeldingen te maken?

Sommige (startende) zzp’ers of bedrijven zwemmen niet altijd in het geld als ze net beginnen. Ze kijken vaak al waar ze sommige stappen kunnen overslaan om kosten te besparen. Bij het maken van website content is dan net het gene waarvan zij denken “dit kan ik zelf wel”. Echter wordt dit ontzettend onderschat.

Belangrijke vaardigheden

Het maken van afbeeldingen en teksten voor je website, vereist bepaalde vaardigheden die niet elke ondernemer in bezit heeft. Website teksten moeten om goede resultaten te krijgen, seo ‘proof’ worden geschreven en afbeeldingen moeten goed passen bij je ontwerp en verhaal dat je wilt vertellen op je website.

Dit kost je veel tijd, moeite en onnodige kopzorgen als je niet weet hoe dit precies moet. En als je de tijd berekend met het normale uurtarief wat jij vraagt aan je klant + de tijd dat je bezig bent met het maken van content, kan je vaker zelfs duurder uitkomen dan dat je was uitgekomen als je het had uitbesteed.

Zelf je eigen website teksten en foto's maken?

Wanneer kan je dit het beste wel doen:

  • Wanneer je geld wilt besparen. (voordeel: je bespaart geld) (nadeel: Je krijgt niet het gewenste resultaat, kost veel tijd en kost je uiteindelijk veel geld)

Ons advies is dus:

Om professionals in te huren. Als je echte professionals hiervoor inhuurt weet je zeker dat je kwaliteit content voor je website krijgt, houd je meer eigen tijd over en is je website veel sneller af dan wanneer jij zelf content had gemaakt. Je komt dus in principe goedkoper uit en vermijd daardoor ook nog een paar extra grijze haren. En je website straalt professionaliteit, betrouwbaarheid en de boodschap van je bedrijf komt goed over.

Bespaar je zelf de tijd, het geld, kopzorgen en rompslomp en besteed het daarom uit. Wil jij erachter komen hoe wij jou helpen met het schrijven van website teksten en afbeeldingen, wil je weten hoeveel het kost en wat het allemaal inhoudt? Bekijk dan onze website pakketten pagina! Heb je vragen of interesse? Neem dan vooral snel contact met ons op.

Categorieën

Share

Nog meer blogs

Meer om te lezen