ma 17 jun 2024

Volg ons op:

@i.designwebsites

Recente blogs

Follow Us

Wat heeft een webdesigner van jou nodig?

Wat heeft een webdesigner van jou als klant nodig. Schets IDesign Websites

Wat voor informatie heeft een webdesigner van je nodig?

Bij het laten maken van je website is de communicatie met je webdesigner een van de belangrijkste dingen. Door goede communicatie met elkaar te hebben, krijg jij de website die je voor ogen hebt (of zelfs beter), krijg de designer goede richtlijnen, komt de designer te weten wat er nog nodig is om je website online te laten gaan en gaat het proces veel sneller.

Voordat je website überhaupt online kan gaan hebben wij altijd informatie van jou nodig, hier krijg je op een rij wat er over het algemeen aan jou als klant wordt gevraagd. Wij stellen deze vragen in een vragenlijst die je ontvangt in de mail, hierdoor heb je de tijd om hem in te vullen.

Vragen over je bedrijf

1. Hoe omschrijf jij je bedrijf

 • Tuurlijk wij weten al een beetje wat je bedrijf doet, maar jij als opdrachtgever weet als het beste wat jij doet voor je klanten. Wat jij doet als bedrijf kan namelijk bepalend zijn in de vormgeving van je website

2. Wat voor diensten/producten biedt jouw bedrijf aan?

 • Soort gelijk aan het eerste punt. Wij willen meer inzicht te krijgen in jouw bedrijf, zodat we maatwerk kunnen leveren bij het ontwerpen van een professionele website. Verkoop je namelijk online of, werkt je bedrijf met abonnementen, zijn er bepalen functionaliteiten die wij toe kunnenvoegen aan je website die handig voor je bedrijf zijn.
 • Nog een extra vraag: wat maakt jouw bedrijf uniek? Dit zorgt ervoor dat dit kan worden uitgelicht op je nieuwe website.

3. Wie is je doelgroep?

 • Wij moeten weten wie jij probeert te bereiken met je website, stel je richt je website vooral op kinderen tussen de 12-16 gebruik je een ander soort ontwerp dan wanneer je doelgroep tussen de 30 en 40 is.
 • Het is ook goed om te weten of je doelgroep al van jouw product of service af weet of dat je doelgroep geëduceerd moet worden.

Vragen over de vormgeving van je website

1. Welke functies heeft je website nodig?

 • Je wilt de bezoeker van je website het zo makkelijk mogelijk maken om contact met je te zoeken of iets bij je te kopen. Verschillende functionaliteiten kunnen op je website kunnen je bedrijf daarbij helpen denk daarbij aan:
  • Chat functies
  • Webshop functies
  • Call To Action knoppen
  • Contact formulieren
  • Social media integratie

2. Heb je richtlijnen voor het uiterlijk van je website?

 • Beschikt je bedrijf over een huisstijl of branding boek? Of heb je zelf wensen hoe je website er uit moet zien? Geef dit door! Denk daarbij aan dit soort dingen die je kan door geven:
  • Lettertype
  • Kleuren
  • Logo’s

3. Beschik je al over webteksten en afbeeldingen voor je website?

Heeft je bedrijf al teksten en afbeeldingen die gebruikt op je website, of is iemand of jijzelf hiermee bezig, of kies je ervoor om dit uit te besteden aan ons? Het kan allemaal!

Lever je zelf alle content aan maar is het nog niet op tijd af? Geen probleem wij uploaden jouw content ook nadat je website is afgeleverd. Wij gebruiken als plaatsvervanger tijdelijke opvulteksten en afbeeldingen. Hierdoor krijg je een goede impressie hoe je website er uit ziet.

Content op maat

Wij kunnen al jouw website content op maat maken! Van video’s, afbeeldingen tot aan teksten. Wij doen onderzoek, optimaliseren de content en zorgen dat jij hierdoor goede google resultaten krijgt en duidelijke overkomt naar jouw ideale klanten!

Technische vragen. (maak je geen zorgen we gaan niet de diepte in)

1. Heb je al een dommeinnaam en webhosting?

 • Anders komt je website nooit online. Geef dit door aan je website ontwerper misschien kan hij je er bij helpen! of zorg ervoor dat je dit al geregeld hebt. Let op! Er moet WordPress geïnstalleerd kunnen worden bij je websitehosting. 

2. heb je al WordPress geïnstalleerd op je webhost (of is dit mogelijk bij je webhosting)?

3. Ben je al bekend met WordPress

 • Goed om te weten voor ons, want wij kunnen je dan uitleggen hoe je met WordPress werkt. WordPress is een van de bekendste en grootste CMS-systemen ter wereld!

4. (als je al een website had) Heb jij nog toegang tot je WordPress Account?

 • Wij verwijderen dan je oude website en instaleren je nieuwe website op het zelfde account!

5. Wil jij maandelijks onderhoud aan je website zelf uitvoeren of uitbesteden?

 • Denk hier goed over na, soms is er veel kennis nodig om je website te onderhouden.

6. Heb je een bepaalde tijd wanneer je website klaar moet zijn?

7. Heb je een vast budget voor je website?

Dit zijn over het algemeen de vragen die wij stellen aan onze klanten, dit kan natuurlijk verschillen met de soort website die jij wilt laten maken. Wil jij bijvoorbeeld een webshop laten maken, vereist dit meer informatie van jou. Vragen of interesse in het laten maken van een website? Neem contact met ons op! Mee informatie over onze werkwijze is ook te zien op onze werkwijze pagina gelinkt hieronder!

Share

Nog meer blogs

Meer om te lezen