za 10 dec 2022

Volg ons op:

Tips bij het kiezen van je domeinnaam

Je domeinnaam kiezen

Je domeinnaam kiezen is een ontzettend belangrijke stap bij het online gaan met je bedrijf. Mensen moeten je bedrijf gemakkelijk kunnen vinden via google of de webbrowser balk. 

Keuze stress

Kies je ervoor om de handelsnaam van je bedrijf als domeinnaam te gebruiken of kies je ervoor om trefwoorden in je branche te gebruiken in je domeinnaam?  Hier heb je alle tips die je kunnen helpen bij het kiezen van je domeinnaam.

Handelsnaam als domeinnaam

Een voordeel van je handelsnaam gebruiken als domeinnaam is dat je meestal al eerder hebt nagedacht over je handelsnaam, en daarbij (als het goed is) hebt gekeken of je handelsnaam goed bij de branche past waar je in actief bent. Daarom kiezen bedrijven vaak voor deze optie. 

Zoektermen als domeinnaam

Wat je ook kan doen het gebruiken van zoektermen die bij je branche passen in je domeinnaam gebruiken. Door relevante zoektermen te gebruiken kunnen mensen die naar informatie zoeken naar een bepaalde term die toevallig in jouw domeinnaam staat, zorgt google er vaak voor dat je hoger op de zoekresultaten lijst komt van een zoekmachine zoals Google. 

Meerdere domeinnamen verzinnen

Zorg ervoor dat je altijd meerdere opties verzint, dit komt omdat het kan zijn dat iemand anders je domeinnaam al heeft gekocht. Ontzettend vervelend als dit gebeurt maar gelukkig heb je nog meerdere geschikte domeinnamen om te gebruiken! Gelukkig kan je bij de meeste hostingservices gratis checken of je domeinnaam nog beschikbaar is.

Extra tips

Nog een paar extra tips; houd je domeinnaam simpel, gebruik niet meer dan 1 leesteken in je domeinnaam, en houd je domeinnaam kort!

Waarom IDesign Websites

Het is in veel gevallen makkelijker om een designer in te huren dan je website zelf te maken. Dit heeft niet alleen te maken met tijdbesparing, maar ook met kennis. IDesign Websites staat voor duidelijkheid, transparantie en helderheid.

We nemen je dan ook graag mee in het proces. Daarom bespreken we met je de ideeën en wensen voor de website, zodat we zeker weten dat het wordt zoals jij het wilt.

Bij IDesign Websites weten we precies wat we doen en hebben we de benodigde kennis om jouw bedrijf een goede website te geven. We bieden verschillende pakketten met verschillende extra functies zodat er voor iedereen wat tussen zit. Wij streven er naar om de website binnen 4 weken online te laten staan! 

Domeinnaam kopen?

Deel dit bericht!

Nog meer leuks om te lezen!

Man die domeinnaam koopt

Vraag je offerte aan!

Een stap dichterbij een nieuwe website.

Nadat de aanvraag is ingevuld en verzonden ontvangt u z.s.m. een offerte!