wo 24 apr 2024

Volg ons op:

@i.designwebsites

Recente blogs

Follow Us

Silo structuur en betere online vindbaarheid

Afbeelding met laptop en silo structuur

Als je een website hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zoekmachineoptimalisatie op orde is. Een belangrijk onderdeel hiervan is het creëren van een logische en gestructureerde silo-structuur. Maar wat is een silo-structuur precies en hoe maak je er een voor je website?

Wat is een silo structuur

Een silo-structuur is een manier om de inhoud van je website op een logische en gestructureerde manier te organiseren. Het idee is om inhoud die vergelijkbaar is, te groeperen in categorieën of “silo’s”. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines en gebruikers snel begrijpen waar de inhoud van je website over gaat en hoe de verschillende pagina’s met elkaar verbonden zijn.

Zelf een silo structuur maken

Hier zijn enkele stappen om een silo-structuur voor je website te creëren:

1. Bepaal de hoofdcategorieën van je inhoud:

Maak een lijst van de belangrijkste onderwerpen waarover je op je website wilt schrijven. Dit kunnen producten, diensten, onderwerpen of andere categorieën zijn.

2. organiseer de inhoud in subcategorieën

Voor elke hoofdcategorie, bepaal de subcategorieën die je nodig hebt om de inhoud op een logische manier te organiseren. Bijvoorbeeld, als je een webshop hebt, kun je subcategorieën hebben voor verschillende productcategorieën.

3. Maak een navigatie- en linkstructuur:

Zorg ervoor dat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren tussen de verschillende pagina’s en categorieën op je website. Dit kun je doen door een logische navigatiestructuur te creëren en interne links tussen vergelijkbare pagina’s te plaatsen.

4. Optimaliseer voor zoekmachines:

Zorg ervoor dat zoekmachines begrijpen wat de inhoud van elke pagina is en hoe de pagina’s met elkaar verbonden zijn. Dit kun je doen door gebruik te maken van zoekwoordonderzoek en door de juiste zoekwoorden en meta-beschrijvingen te gebruiken.

Probeer het uit!

Door deze stappen te volgen, kun je een silo-structuur voor je website creëren die niet alleen gebruiksvriendelijk is voor gebruikers, maar ook goed is voor zoekmachineoptimalisatie. Probeer het eens uit en ervaar hoe het je website een boost geeft in zoekresultaten.

Wij kunnen je helpen!

Houd er rekening mee dat een silo-structuur niet één-twee-drie is opgezet. Het is een proces dat tijd en aandacht vergt, maar dat zich in de loop van de tijd zeker zal terugbetalen. Het is belangrijk om de silo-structuur regelmatig te herzien en bij te werken om ervoor te zorgen dat de inhoud up-to-date is en aansluit bij de veranderende behoeften van zoekmachines en gebruikers.

Wij bieden gratis en vrijblijvend advies aan voor jouw bedrijf zijn silo structuur! IDesign Websites je kan helpen bij het opzetten van een silo-structuur voor je website.

Wij hebben ervaring met zoekmachine-optimalisatie en weten precies hoe we een silo-structuur kunnen opzetten die werkt. Of je nu een kleine start-up bent of een groot bedrijf, wij helpen je graag om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen met het opzetten van een silo-structuur voor je website, gratis en vrijblijvend.

Share

Nog meer blogs

Meer om te lezen