di 21 mei 2024

Volg ons op:

@i.designwebsites

Recente blogs

Follow Us

SEO trends voor 2023

Seo foto

Google blijft nr.1

De meest populaire zoekmachine Google zal ook in 2023 en nog vele jaren daarna domineren op de zoekmachine markt. Logisch want zij beschikken over de meeste data. Maar dit betekent niet dat de voorkeuren van de manieren hoe mensen zoeken niet aan het veranderen is.

Nieuwe platforms en zoekmachines

Mensen zoeken steeds meer dingen via social media platforms, zoals TikTok, Youtube, Reddit en Pinterest. Mensen vinden het fijner om de informatie die zij zoeken in een visuele vorm te zien, dan dat zij eerst een heel stuk moeten lezen. Ook kan het zijn dat mensen op de platforms zoeken naar producten of andere dingen omdat zij het product eerst op dat ene platform tegen zijn gekomen.

SEO trends voor 2023

Wat handig is voor je  bedrijf is om op zo veel mogelijk social media platforms aanwezig te zijn. Hierdoor kunnen mensen die naar bepaalde onderwerpen zoeken informatie vinden die jij als bedrijf op dat social media platform hebt gepubliceerd.

Optimaliseer je content door afbeeldingen informerend te maken, video’s met uitleg over bepaalde onderwerpen te maken en podcast over onderwerpen en actualiteiten die te maken hebben met wat jouw bedrijf doet.

Het belang van social media

Google vindt aanwezigheid op social media als erg belangrijk om hoog in de zoekresultaten te komen. Van de top 10 factoren die verband houden met krachtige organische google-zoekopdrachten, vertrouwen er zeven op social media. Dit betekent dat merken die minder actief of inactief zijn op social media, minder vaak verschijnen in google-zoekopdrachten en daardoor minder website verkeer hebben.

Social media marketing en beheer

Bij IDesign bieden zijn wij druk bezig met het opzetten van een social media marketing/management afdeling. Heb jij interesse hier in of wil jij een van de eerste zijn die door ons jouw social media platforms laat beheren? Neem dan snel contact met ons op want er zijn maar een beperkt aantal plekken!

Categorieën

Share

Nog meer blogs

Meer om te lezen