ma 17 jun 2024

Volg ons op:

@i.designwebsites

Recente blogs

Follow Us

How to: Instagram integreren op je WordPress website

Laptop met iemand die zijn telefoon laat zien IDesign Websites

De voordelen van instagram op je website

Instagram is een populaire social media-app die door miljarden mensen over de hele wereld wordt gebruikt.

Het is een geweldige manier om je publiek te bereiken en te betrekken door middel van foto’s en video’s. Als je een website hebt die is opgebouwd met WordPress, is het een goed idee om Instagram te integreren om het bereik en de betrokkenheid van je publiek te vergroten.

Integreren met behulp van een WordPress plug-in

Er zijn verschillende manieren om Instagram te integreren in je WordPress-website, maar de Smash Balloon-plug-in is een van de beste opties. Deze plug-in maakt het gemakkelijk om je Instagram-feed te integreren op je website, zonder dat je veel technische kennis nodig hebt.

Hier zijn de stappen om Instagram te integreren met behulp van de Smash Balloon-plug-in:

Stap-voor-stap uitleg (integreren met Instagram App)

Stap 1: Installeer de Smash Balloon-plug-in: Ga naar het WordPress-dashboard en zoek naar de Smash Balloon-plug-in in de plugin-bibliotheek. Installeer en activeer de plug-in.

Stap 2: Maak een Instagram-app: Voordat je je Instagram-feed kunt integreren, moet je een Instagram-app aanmaken. Ga naar de Instagram Developer-pagina en maak een nieuwe app. Volg de stappen om de app te configureren en koppel hem aan je Instagram-account.

Stap 3: Configureer de Smash Balloon-plug-in: Ga naar het instellingenscherm van de Smash Balloon-plug-in en voer de nodige informatie in. Hier kun je ook instellen hoe je Instagram-feed eruit moet zien op je website.

Stap 4: Voeg de Instagram-feed toe aan je website: Er zijn verschillende manieren om de Instagram-feed toe te voegen aan je website, afhankelijk van het thema dat je gebruikt. De meest voorkomende manier is door een widget toe te voegen aan de sidebar of voet van je website. Je kunt ook de Instagram-feed toevoegen aan specifieke pagina’s of berichten door middel van een shortcode.

Stap 5: Test de integratie: Na het volgen van deze stappen moet je Instagram-feed nu op je website verschijnen. Test de integratie en controleer of alles naar wens werkt.

Stap-voor-stap Uitleg (integreren met instagram inloggegevens)

Stap 1: Download de Smash Balloon-plug-in Ga naar de WordPress-repository en zoek naar de Smash Balloon-plug-in. Klik op de knop ‘Download nu’ en installeer de plug-in op je WordPress-website.

Stap 2: Activeer de plug-in Ga naar de plugin-sectie op je WordPress-dashboard en activeer de Smash Balloon-plug-in.

Stap 3: Maak verbinding met Instagram Klik op het instellingen-tabblad voor de Smash Balloon-plug-in en selecteer ‘Instagram Feed.’ Klik vervolgens op de knop ‘Aanmelden bij Instagram’ en log in met je Instagram-account.

Stap 4: Stel de instellingen in Na het inloggen, kun je de instellingen voor je Instagram-feed aanpassen, zoals de weergave van afbeeldingen, kolomlayout, enzovoort.

Stap 5: Voeg de feed toe aan je website Nadat je de instellingen hebt aangepast, kun je de Instagram-feed toevoegen aan je website door gebruik te maken van een korte code of een widget.

Stap 6: Test de integratie Controleer of de integratie correct is uitgevoerd door je website te bekijken. Je zou nu de laatste foto’s en berichten uit je Instagram-account moeten zien.

En dat is alles! Je hebt nu eenvoudig en snel je Instagram-account geïntegreerd in je WordPress-website met de Smash Balloon-plug-in. Geniet van meer bereik en betrokkenheid op je website!

Toch hulp nodig of geen tijd?

Heb je geen zin om de integratie van Instagram in je WordPress-website zelf te doen, maar wil je het snel en efficiënt laten uitvoeren door echte WordPress experts? Dan is IDesign Websites de perfecte oplossing voor jou.

Ons team van ervaren ontwikkelaars en designers staan klaar om jou te helpen bij het integreren van Instagram in je website, zodat je meer bereik en betrokkenheid kunt genereren.

Neem contact met ons op door ons een bericht te sturen via onze website of door ons te bellen. We nemen z.s.m. contact met je op om je verder te helpen. En tip: via WhatsApp reageren we nog sneller!

Maar als je toch het zelf wilt installeren, dan bieden we je ook de mogelijkheid om de Smash Balloon-plug-in gratis te downloaden. Druk op de knop om de plug-in te downloaden en start met het integreren van Instagram in je website!

Categorieën

Share

Nog meer blogs

Meer om te lezen