ma 17 jun 2024

Volg ons op:

@i.designwebsites

Recente blogs

Follow Us

Hoe je een blog/portfolio bericht plaatst op WordPress

Hoe je een blog/portfolio bericht plaatst op Wordpress. IDesign Websites

Simpel proces

Het plaatsen van een blogartikel of portfolio op je website via WordPress is een eenvoudig proces als je de juiste stappen volgt. Bekijk ook de foto’s die zijn gemaakt om je een beeld te geven hoe je scherm er uit moet zien.  Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding om dit te doen:

Stapsgewijs handleiding

 1. Log in op je WordPress-beheerpaneel. Dit doe je door naar de login-pagina van je website (via: www.jouwwebsite.nl/wp-admin) te gaan en je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.
 2. Klik op de optie “Berichten” in het linkermenu en selecteer vervolgens “Nieuw bericht”. Dit zal een nieuw scherm openen waar je je blogartikel of portfolio kunt toevoegen
 3. Voeg een titel toe aan je blogartikel of portfolio. Dit is de titel die zichtbaar zal zijn op de website en die gebruikers zullen zien als ze naar de pagina navigeren.
 4. Vervolgens scroll naar beneden en vul de kolom van “Yoast Seo” in.
  1. Bij “focus Keyphrase moet: bijvoorbeeld je website titel.
  2. Bij “slug” gaat automatisch
  3. Bij “metabeschrijving” een beknopte versie van het artikel of een stukje waarom ze dit artikel moeten kezen. (tip: neem hier de keyphrase in mee + zoekwoorden)
 5. Voeg de categorie toe waaronder je blogartikel of portfolio valt. Dit zal helpen om je content te organiseren en het makkelijker te maken voor gebruikers om te vinden wat ze zoeken.
  1. Dit kan in de rechter verticale balk. Bij het kopje “categorieën” vink de juiste categorie aan, of creëer een nieuwe.
 6. Druk op publiceren, rechtsboven op je scherm.
 7. Druk op “bewerk met Elementor”
 8. Voeg de tekst toe aan je blogartikel of portfolio met behulp van de Elementor-editor. Elementor is een gebruiksvriendelijke drag-and-drop-editor waarmee je gemakkelijk tekst, afbeeldingen en andere media kunt toevoegen.
 9. Gebruik de Elementor-editor om de lay-out van je blogartikel of portfolio aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je afbeeldingen toevoegt, kopteksten gebruikt of een kolomstructuur maakt. Door meerdere tekst bewerkers toe te voegen aan je artikel en per kopje een nieuwe tekstbewerker te gebruiken.
 10. Gebruik kopteksten om de structuur van je blogartikel of portfolio aan te geven. Dit zijn grote teksten die gebruikers helpen om te navigeren door je content en die ook helpen om de SEO van je website te verbeteren. Gebruik de H1-koptekst voor de titel van je blogartikel of portfolio (dit gaat automatisch), en gebruik de H2- en H3-koptekstenaltijd voor de subkopjes.
  1. Koptekst toevoegen kan door de koptekst boven het bepaalde deel van je tekst te plaatsen.
 11. Voeg afbeeldingen en andere media toe aan je blogartikel of portfolio.
 12. Gebruik de Elementor-editor om interne en externe links toe te voegen aan je blogartikel of portfolio. Dit kan helpen om de SEO van je website te verbeteren en om gebruikers te helpen om relevante informatie te vinden.
 13. Controleer de spelling en grammatica van je blogartikel of portfolio voordat je het publiceert. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je content professioneel oogt en gemakkelijk te lezen is.
 14. Klik op de optie “updaten” om je blogartikel of portfolio live te zetten op je website. Je kunt ook kiezen om het op een later tijdstip te publiceren door de optie “Plan” te selecteren en een datum en tijd in te stellen.

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk een blogartikel of portfolio plaatsen op je website via WordPress. Door goed gebruik te maken van Elementor, meta-tags en kopteksten, en door ervoor te zorgen dat je content professioneel oogt en gemakkelijk te lezen is, kun je ervoor zorgen dat je content goed geoptimaliseerd is voor SEO en aantrekkelijk is voor gebruikers.

Stap 3-4
Klik Hier
Stap 4-7
Klik Hier
Stap 8-11
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide

Wij kunnen je helpen!

Geen zin om dit zelf te doen, zorg dat je wordpress onderhoud/beheer uit besteed aan mensen die de juiste kennis hebben zodat dit foutloos gaat. Interesse? Druk op de knop voor meer informatie of neem contact met ons op!

Nog meer blogs

Meer om te lezen