ma 17 jun 2024

Volg ons op:

@i.designwebsites

Recente blogs

Follow Us

Je domeinnaam wijzen naar webhosting

Als jij je domeinnaam op een andere plek hebt gekocht dan dat jij je website op laat instaleren moet je, je domeinnaam door laten wijzen naar je websithostinge. Iemand die je domeinnaam in de zoekbalk in typt komt hierdoor terecht op je website

Wat is een domeinnaam (in het kort)

Je domeinnaam is bij wijze van het adres naar je website en de zoekbalk waar je de domeinnaam in typt is google maps. Druk op enter en je komt op je eindbestemming: de website! 

Wat heb je nodig om je domein naar je website te laten wijzen:

  1. Een web hosting account. Hier staan de bestanden van je website opgeslagen
  2. Een geregistreerde domeinnaam.

Stap 1:

  • Zoek naar de DNS settings van je websitehosting. Dit is het adres waar je website nu op staat. De domeinnaam moet uiteindelijk naar dit adres wijzen om op je website te komen.

Je DNS (of; domain name server) ziet er doorgaans als het volgt uit: ns1.voorbeeld.com en ns2.voorbeeld.com. Je hebt er twee nodig voor het geval een server het niet doet.

  • De DNS kan je vinden bij je websitehosting. Neem contact met ze op als je deze niet kan vinden.

Stap 2:

  • Voeg de DNS van je websitehosting toe aan je domein met je “domain registar”. Let op typfouten!

Je “domain registar” is de plek waar je domeinnaam is gekocht en gehost.

  • Log in op je “registar account” zoek naar de plek waar jij je custom name servers (DNS) aan kan toevoegen. Dit vind je bij de DNS settings of DNS setup van je registar

Stap 3:

  • Het kan tot 72 uur duren voordat de domeinnaam en websitehosting zijn gekoppeld aan elkaar. Mocht dit na 72 uur niet lukken neem dan contact op met je websitehosting of domainhost.

Stap 4:

  • Je website kan geïnstalleerd worden na dat je hebt doorgegeven aan je webdesigner dat je dit hebt voltooid!

Alle stappen (met uitzondering van stap 4) duurt bij elkaar 15-20 minuten. Je kan dit dus gemakkelijk zelf doen om kosten te besparen!

Categorieën

Share

Nog meer blogs

Meer om te lezen