De belangrijkste redenen om een website te hebben

 

 

Het online aanwezig zijn is ontzettend belangrijk, waarom? Voordat consumenten ergens iets gaan kopen, doet de consument online onderzoek. Dit is het moment om indruk te maken, vertrouwen te creëren en je merk te showcasen.

 

Hier zijn belangrijke punten op een rij waarom het belangrijk is om een geoptimaliseerde professionele website te hebben.

 

Geloofwaardigheid & eerste indruk

Misschien wel het belangrijkste keerpunt voor de consument om ergens een aankoop te doen, is geloofwaardigheid. Zonder website is het mogelijk dat mensen denken dat een bedrijf niet legitiem is en/of nog bestaat. Daarnaast is ook een feit dat ve

el mensen vaak voor het eerst kennis maken met een bedrijf via het internet.

Ze vinden bedrijven online en zien aan de website betrouwbaar is of nog bestaat. Zodra de consument een ged

ateerde website ziet of een bedrijf zonder website zal de consument minder snel een aankoop doen bij zo’n soort bedrijf.

Leads ontwikkelen

Zodra je mensen online vindt, en deze mensen uiteindelijk ook geïnteresseerd raken in je product of service, willen ze steeds meer en meer weten. Waardoor deze ‘leads’ je kunnen contacteren dankzij alle gegevens die op jou website staan. Dit geeft je de kans om meer omzet te draaien dankzij een eenmalige investering om online aanwezig te zijn.

 

Vindbaar worden op Google

Elk bedrijf wilt wel bovenaan op Google zijn zoekresultaten komen. Hoe doe je dat? SEO oftewel Search Engine Optimization, dit is ontzettend belangrijk om te onthouden. Door je website zo goed mogelijk te optimaliseren zorg je ervoor dat Google zijn algoritme je website oppakt en je website zo hoog als mogelijk plaats op de zoekresultaten als een persoon op zoek is naar jou product of service.

 

Tijd besparend

Veel bedrijven ontvangen veel kleine vragen via de mail en of telefoon. Dit neemt vaak veel tijd in die je beter kan gebruiken om belangrijke zaken te regelen. Door een website te hebben zorg je ervoor dat de aantal bellers en e-mail die je ontvangt ontzettend daalt.

De mensen die voordat ze gaan bellen of mailen eerst online gaan zoeken naar de antwoorden die ze hebben, en die dan ook nog online vinden hoeven niet meer uit te reiken naar de telefoon of naar hun mail app. Tuurlijk houdt je nog steeds de bellers en mailers maar dit zullen aanzienlijk minder worden.

 

Je klanten op de hoogte houden

Je website is ook buitenkantoor en of winkeltijden open. Dit betekent dat je website altijd beschikbaar is voor je klanten en je bezoekers. Door nieuwe informatie te plaatsen of updates te geven aan je klanten, houd je ze op de hoogte. Hierdoor stuit je minder vaak op miscommunicaties en creëer je meer vertrouwen bij je klanten en leads.

Online aanwezigheid creëren?

Schrijf je hieronder in om een intakegesprek te plannen, maak kennis en leer uw mogelijkheden kennen voor uw eigen website!

 

 

Council, Y. E. (2022, 14 april). Why Every Business Needs A Website. Forbes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.