za 10 dec 2022

Volg ons op:

Belangrijke tips bij het laten ontwikkelen van je website

In dit artikel lees je alles wat je moet weten wanneer je een website voor je bedrijf wilt laten maken.

Het doel van je website

Allereerst is het goed om te bedenken wat je wilt bereiken met de website. Dit zal verschillen per bedrijf. Er zijn verschillende doelen die bedrijven kunnen hebben voor het maken van een website. Het is belangrijk je eigen doel goed voor ogen te hebben, omdat het de boodschap is die je aan de websitebezoekers wilt doorgeven.

 Sommige websites zullen gefocust zijn op het laten groeien van je bedrijf, door het partnernetwerk uit te breiden en dus gefocust te zijn op die connectie. Andere bedrijven zullen producten willen verkopen – zowel fysiek als digitaal – en dan moet de website dus de producten verkopen. 

 

Weer andere bedrijven willen vooral laten zien dat ze bestaan door zich online aanwezig te maken en zo meer bekend te worden in de online wereld. Heel veel verschillende redenen dus om een website voor je bedrijf te maken. 

De extra functies op je website

Vervolgens moet je bedenken welke functies je website allemaal moet hebben. Denk aan bijvoorbeeld een contactformulier, een webshop, een reviewpagina of een portfolio enzovoort.

Het leuke van een website is dat alles mogelijk is. Je kan de pagina gebruiken zoals jij dat wilt en dus ook bereiken wat jij wilt. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe partners, zorg dan dat een contactformulier dominant op de site staat. 

Wanneer je producten wilt verkopen, moet de webshop weer het meest aanwezig zijn. De functies die de website heeft, gaat dus gepaard met het doel van de website.

Hoe moet je website er uit zien?

Wanneer je eenmaal een doel hebt bedacht is het belangrijk om te bedenken hoe je website er uit moet zien. We hebben het hier over de lay-out van de website. 

Elke website heeft zijn eigen huisstijl, met kleuren en lettertypen die gebruikt worden. Dit zegt veel over wat je uitstraalt. Zo geven zachte, pastelkleuren vaak een wat schattigere indruk, terwijl donkere kleuren weer wat strakker en georganiseerder ogen. 

De lay-out doet er dus toe. Denk daarom goed na over wat je wilt uitstralen en welke kleuren hier voor jouw bedrijf bij passen. Maak vervolgens een afweging of je zelf het websiteontwerp maakt of dat je het door een designer laat doen. 

Het voordeel van zelf ontwerpen is dat je echt alles in de hand hebt en het vaak goedkoper is dan wanneer je het werk uitbesteedt, maar dit betekent dus ook dat je zelf al het werk erin moet stoppen. 

 

Het inhuren van een designer bespaart tijd en met een goede communicatie weet je zeker dat het ontwerp wordt zoals jij dat wilt. Ook weet een designer precies wat hij doet, waardoor je zeker weet dat alles goed gaat!

Waarom IDesign Websites?

Het is in veel gevallen makkelijker om een designer in te huren dan je website zelf te maken. Dit heeft niet alleen te maken met tijdbesparing, maar ook met kennis. IDesign Websites staat voor duidelijkheid, transparantie en helderheid.

We nemen je dan ook graag mee in het proces. Daarom bespreken we met je de ideeën en wensen voor de website, zodat we zeker weten dat het wordt zoals jij het wilt.

Bij IDesign Websites weten we precies wat we doen en hebben we de benodigde kennis om jouw bedrijf een goede website te geven. We bieden verschillende pakketten met verschillende extra functies zodat er voor iedereen wat tussen zit. Wij streven er naar om de website binnen 4 weken online te laten staan! 

Nog meer leuks om te lezen!

Vraag je offerte aan!

Een stap dichterbij een nieuwe website.

Nadat de aanvraag is ingevuld en verzonden ontvangt u z.s.m. een offerte!