za 10 dec 2022

Volg ons op:

5 Tips om van je website een Eye Catcher te maken

Je website moet opvallen, niet alleen om een indruk achter te laten bij je bezoeker maar ook om je “Bounce Rate” zo laag mogelijk te houden. In dit artikel leer je hoe jij je bounce rate zo laag mogelijk houdt.

Wat is bounce rate?

Kort samengevat is de bounce rate een percentage van de bezoekers die je website of webpagina verlaten zonder een actie te ondernemen zoals bijvoorbeeld; het invullen van een formulier op je website.

Om te zorgen dat je website bezoekers wel actie ondernemen op jou website moet je daarom zorgen dat jou website zo gebruiksvriendelijk als mogelijk is. IDesign websites doet dat uiteraard voor elke soort website. Hier volgen de 5 tips om je bounce rate laag te houden:

1 koptekst

H1,H2,H3,H4. Misschien zegt het je nog niet heel veel maar het is ontzettend belangrijk.  (H1-H4) zorgen er voor dat je website goed scanbaar en leesbaar wordt voor de bezoeker.

Door bijvoorbeeld H1 te gebruiken (dat is het grootste formaat) geef je er mee aan dat dit een van de belangrijkste kopteksten is van de webpagina of website.  Stel je wilt bij de koptekst die je in H1 hebt geschreven nog een kleine sub-kop schrijf deze in H2.

Alle kopteksten die in de ‘H’ formaten worden geschreven zijn niet alleen makkelijker scanbaar voor de bezoeker maar tellen vaak ook mee in de vindbaarheid van je website. Bijvoorbeeld als iemand iets zoekt over een onderwerp dat jij toevallig in je koptekst hebt staan in ‘H’ formaat kan het zomaar zijn dat jou tekst als zoekresultaat tevoorschijn komt.

2. Korte zinnen en paragrafen

Je moet het de bezoeker zo makkelijk mogelijk maken. Dit doe je door de zinnen kort en bondig te maken. De bezoeker wilt zo snel mogelijk de informatie vinden die hij/zij zoekt, en zal snel de pagina verlaten als de tekst ellenlang is.

Voor de bezoeker is het ook lastig om grote lappen tekst te lezen daarom is het belangrijk om je paragrafen kort te houden (niet langer dan 5 zinnen). Dit is veel fijner lezen en helpt net zoals de korte zinnen je bezoeker met het vinden van de informatie die de bezoeker zoekt.

3. Informerende afbeeldingen

Niet alle bezoekers van je website hebben zin om te lezen. Gebruik daarom informerende afbeeldingen die laten zien wat je bedrijf, service of product doet. Soms kijken we allemaal liever gewoon plaatjes.

Er is ook een voordeel aan de afbeeldingen. Je kunt de afbeeldingen namelijk bepaalde tags geven. Met deze tag geef je aan waar de afbeelding voor staat. En zo kunnen de zoekmachines de informatie van je website beter verwerken.

4. Ruimte

Gebruik witte stukken ruimte tussen de bepaalde dingen die je wilt laten zien op je website. Dit is nodig om een rustige uitstraling te geven aan je website en de bezoeker niet te laten overdonderen met alle informatie die je aan biedt op je website.

5. De beste lettertype op je website

En als laatste, de lettertype. Het is ontzettend belangrijk om een lettertype te gebruiken die goed leesbaar is en waarbij je niet hoeft te knijpen met je ogen. Let er ook op dat het averechts kan werken als je bijvoorbeeld een wit lettertype gebruik op een zwarte achtergrond. Dit leest lastig en is lastiger te werken.

 

Ouderwets als het is, maar  zwarte letters op een witte achtergrond werken nog steeds het beste. En werk niet met een te kleine lettergrootte, maar werk met lettergrootte 14 en niet lager dan 12.

Waarom IDesign Websites?

Het is in veel gevallen makkelijker om een designer in te huren dan je website zelf te maken. Dit heeft niet alleen te maken met tijdbesparing, maar ook met kennis. IDesign Websites staat voor duidelijkheid, transparantie en helderheid.

We nemen je dan ook graag mee in het proces. Daarom bespreken we met je de ideeën en wensen voor de website, zodat we zeker weten dat het wordt zoals jij het wilt.

Bij IDesign Websites weten we precies wat we doen en hebben we de benodigde kennis om jouw bedrijf een goede website te geven. We bieden verschillende pakketten met verschillende extra functies zodat er voor iedereen wat tussen zit. Wij streven er naar om de website binnen 4 weken online te laten staan! 

Nog meer leuks om te lezen!

Waarom een website van belang i

Vraag je offerte aan!

Een stap dichterbij een nieuwe website.

Nadat de aanvraag is ingevuld en verzonden ontvangt u z.s.m. een offerte!