5 tips om je website op te laten vallen

5 tips om je website ontwerp op te laten vallen

Het is ontzettend belangrijk om een georganiseerde, gestructureerde website te hebben. Dit is voornamelijk belangrijk om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden zodat de ‘bounce rate’ van je website zo laag mogelijk is.

Wat is bounce rate?

 

Kort samengevat is de bounce rate een percentage van de bezoekers die je website of webpagina verlaten zonder een actie te ondernemen zoals bijvoorbeeld; het invullen van een contact formulier of op links drukken.

Om te zorgen dat je website bezoeker wel actie onderneemt op je website of webpagina moet je daarom zorgen dat je website gebruiksvriendelijk is. IDesign Websites geeft je tips wat je kan doen om je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wij doen dit uiteraard ook zelf voor onze klanten.

 

1. Koptekst

H1,H2,H3,H4. Misschien zegt het je nog niet heel veel maar het is ontzettend belangrijk.  (H1-H4) zorgen er voor dat je website goed scanbaar en leesbaar wordt voor de bezoeker.

Door bijvoorbeeld H1 te gebruiken (dat is het grootste formaat) geef je er mee aan dat dit een van de belangrijkste kopteksten is van de webpagina of website.  Stel je wilt bij de koptekst die je in H1 hebt geschreven nog een kleine sub-kop schrijf deze in H2.

Alle kopteksten die in de ‘H’ formaten worden geschreven zijn niet alleen makkelijker scanbaar voor de bezoeker maar tellen vaak ook mee in de vindbaarheid van je website. Bijvoorbeeld als iemand iets zoekt over een onderwerp dat jij toevallig in je koptekst hebt staan in ‘H’ formaat kan het zomaar zijn dat jou tekst als zoekresultaat tevoorschijn komt.

H1, H2, H3 grootte

2. Korte zinnen en paragrafen

Je moet het de bezoeker zo makkelijk mogelijk maken. Dit doe je door de zinnen kort en bondig te maken. De bezoeker wilt zo snel mogelijk de informatie vinden die hij/zij zoekt, en zal snel de pagina verlaten als de tekst ellenlang is.

Voor de bezoeker is het ook lastig om grote lappen tekst te lezen daarom is het belangrijk om je paragrafen kort te houden (niet langer dan 5 zinnen). Dit is veel fijner lezen en helpt net zoals de korte zinnen je bezoeker met het vinden van de informatie die de bezoeker zoekt.

3. Informerende afbeeldingen

Niet alle bezoekers van je website hebben zin om te lezen. Gebruik daarom informerende afbeeldingen die laten zien wat je bedrijf, service of product doet. Soms kijken we allemaal liever gewoon plaatjes.

Er is ook een voordeel aan de afbeeldingen. Je kunt de afbeeldingen namelijk bepaalde tags geven. Met deze tag geef je aan waar de afbeelding voor staat. En zo kunnen de zoekmachines de informatie van je website beter verwerken.

2. Ruimte

Gebruik witte stukken ruimte tussen de bepaalde dingen die je wilt laten zien op je website. Dit is nodig om een rustige uitstraling te geven aan je website en de bezoeker niet te laten overdonderen met alle informatie die je aan biedt op je website.

2. Lettertype

En als laatste, de lettertype. Het is ontzettend belangrijk om een lettertype te gebruiken die goed leesbaar is en waarbij je niet hoeft te knijpen met je ogen. Let er ook op dat het averechts kan werken als je bijvoorbeeld een wit lettertype gebruik op een zwarte achtergrond. Dit leest lastig en is lastiger te werken.

Ouderwets als het is zwarte letters op een witte achtergrond werken nog steeds het beste. En werk niet met een te kleine lettergrootte, werk met lettergrootte 14 en niet lager dan 12.

Bij IDesign Websites gebruiken wij deze punten natuurlijk ook in de ontwerpen voor onze klanten. Wil jij nou ook een Website of Landingpage, laat het bij IDesign Websites ontwerpen vanaf €550,-!

Copyright, IDesign website design, 2022
Benieuwd naar onze prijzen?
Bekijk onze website pakketten pagina.