De 2 soorten landing pages

In het kort is een landing page maar één webpagina  die ervoor zorgt dat de bezoeker langs alle cruciale informatie lijdt die belangrijk zijn voor het maken van een beslissing tot bijvoorbeeld een aankoop. Landing pages kunnen gebruikt worden als micro-website of als een webpagina van een volledige bedrijfswebsite.

2 soorten Landing Pages

  1. Een “Click-through” landing page, het laat informatie zien die relevant is aan de bezoeker van de pagina. Het idee hiervan is om de bezoeker niet af te laten leiden met onnodige informatie of afleidingen. Dit is vooral handig als het gaat om het verkopen van één specifiek product of dienst. Dit kan met wat aanpassingen ook voor meerdere producten of diensten gebruikt worden.
  2. De “Lead genererende”, oftewel een webpagina om je bezoeker te verleiden om informatie te delen (bijvoorbeeld het delen van je e-mail adres). Het doel van deze soort is om zoveel mogelijk informatie te verzamelen van de bezoeker, hierdoor krijgen bedrijven de contact gegevens van nieuwe leads.

Het verschil tussen een normale website en een landing page

Op normale websites vindt je tientallen links en extra web pagina’s, ook is er vaak nog een menu ergens aan de bovenkant van de website. Op landing pages vindt je minder links dan op een normale website, de belangrijkste link van allemaal is de CTA link/knop (call to action).

Een normale website is er vooral voor om je bezoeker goed te informeren, een landing page is dit gedeeltelijk ook maar deze pagina is vooral gefocust op het overhalen van je bezoeker.

Wanneer is een landing page de juiste keuze?

Stel je hoofddoel is het verkrijgen van offerte aanvragen of boekingen van een van je diensten, dan is een Landing Page voor je geschikt. Doordat je de bezoeker al scrollende kennis maakt met je bedrijf, is de kans groter dat de bezoeker een klant van jouw bedrijf wordt!

Mensen die veel op het internet zitten vinden het niet fijn om van het kastje naar de muur gestuurd te worden als zij een website bezoeken. Een landing Page is erg recht toe recht aan, omdat een Landing Page zo duidelijk laat zien wat de bedoeling is van de pagina zorgt dit ook voor meer betrouwbaarheid van de bezoeker.

De bezoeker krijgt het gevoel dat de eigenaar van de Landing Page (jouw bedrijf) betrouwbaar en dat jij goede bedoelingen hebt met je klanten. Doordat je meer vertrouwen creëert, krijg je daardoor ook meer nieuwe klanten!

Hoe IDesign Websites met Landing Pages omgaat

Waarom voor één type landing page kiezen als je ze ook kan combineren? Door aspecten van beide soorten landing pages te gebruiken maken wij de ultieme converterende landing page. In dit geval kunnen we dus in principe een bedrijfswebsite maken in de vorm van een landing page. En dit geheel in de huisstijl van jouw bedrijf!

Wij laten de bezoeker van jouw website kennismaken met jouw bedrijf doordat de bezoeker naar beneden scrolt op je Landing Page. Dit lijdt uiteindelijk uit tot een mooie actie knop of actie gedeelte onder aan de landing page (tussen door ook) waar de bezoeker die cruciale informatie deelt die jij nodig hebt, de afspraak bij je boekt of dat ene product koopt waar jij reclame voor maakt!

Ook is het mogelijk voor de fanatieke Dropshippers onder ons om een Landing Page te laten ontwerpen door IDesign Websites, we zullen samen naar het product kijken en op basis daarvan gaan wij een op maat gemaakte Landing Page maken met een hoge conversie ratio!

Copyright, IDesign website design, 2022
Benieuwd naar onze prijzen?
Bekijk onze website pakketten pagina.